Για την πλοήγηση

header image

Βιογραφικό σημείωμα Δερματολόγου - Αφροδισιολόγου Λαγογιάννη Ειρήνη

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος  Λαγογιάννη Ειρήνη
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Λαγογιάννη Ειρήνη

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Λαγογιάννη Ειρήνη αποφοίτησε το 1996 από την ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην κλινική χημεία με το βαθμό «Άριστα» το 2001 και τον τίτλο του διδάκτορα από το ίδιο πανεπιστήμιο με βαθμό «Άριστα» το 2002. Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και μετεκπαιδεύτηκε στη διάγνωση και θεραπεία των λοιμώξεων του δέρματος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βιέννης. Μετεκπαιδεύτηκε στη διάγνωση και θεραπεία των δερματικών λεμφωμάτων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Roskilde της Δανίας, στην κλινική δερματολογία στη δερματολογική κλινική του Πανεπιστημίου του Denver των Η.Π.Α., στην Αισθητική και Επεμβατική Δερματολογία και στο πρόγραμμα «Dermatology Visiting Physician» στο Advanced Dermatology Skin Cancer and Laser Surgery Center, P.C. των Η.Π.Α. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο αλλεργιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός από το 2002 έως σήμερα. Συμμετείχε στην ανάλυση και συλλογή ερευνητικών δεδομένων του εργαστηρίου Ύπνου υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο του επιστημονικά υπευθύνου καθηγητή κ. Ρούσσου Χαράλαμπου το 2002-2005. Ιδιωτεύει σε ιατρείο στη Γλυφάδα. Η διδακτορική διατριβή της έχει ως θέμα: «Διερεύνηση και εκτίμηση συγκεντρώσεων ορισμένων λιπιδιακών παραγόντων σε αυτοάνοσα νοσήματα με δερματολογικές εκδηλώσεις», με επιβλέπων καθηγητή τον Α. Καλοφούτη. Από το 1996 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει και συμμετέχει σε πολλές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια (περισσότερες από 90) ενώ πλέον των 20 εργασιών της έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά και κυρίως διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Κατά διαστήματα αρθρογραφεί στον ευρύτερο περιοδικό και έντυπο τύπο, καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο

Μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής κ Αφροδισιολογικής Εταιρείας, της επαγγελματικής ένωσης δερματολόγων, της ελληνικής εταιρείας αθηροσκλήρωσης, της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) .Η ιατρός στα Μ.Μ.Ε.:   Άρθρα: 


Αντιγήρανση: Πάντα νέοι χωρίς νυστέρι!

Είναι ωραίο όχι μόνο να αισθανόμαστε νέοι αλλά και να το δείχνουμε. Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές μέθοδοι αντιγήρανσης και για το πρόσωπο και για το σώμα, που δεν απαιτούν πολύ χρόνο αποθεραπείας και είναι σχετικά ανώδυνες.

 

Α. Fractional Laser Η Κλασματική τεχνολογία των λέιζερ έχει μπει δυναμικά στις θεραπείες αντιγήρανσης και κυρίως της ανάπλασης και αναζωογόνησης του δέρματος. Είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής και αποδεκτή, γιατί η διαδικασία είναι λιγότερο επιθετική για το δέρμα, αφήνοντας ανέπαφους ιστούς, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο αποθεραπείας και παρενεργειών.

Ο σύγχρονος άνθρωπος ονειρεύεται ένα πρόσωπο με ομοιόμορφη, λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα απαλλαγμένη από τα σημάδια της φωτογήρανσης και της χρονογήρανσης. Η τεχνολογία Micro fractional Laser Mosaic που ξεκίνησε στην Αμερική πριν 5 χρόνια, βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας έως και 75% με ταυτόχρονη ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος, αντιμετωπίζει:

Ρυτίδες, χαλάρωσης δέρματος της περιοχής γύρω από τα μάτια, ουλές (ακμής – χειρουργικές – εγκαυμάτων), ακμή (και ενεργό), διευρυμένους πόρους, ραγάδες άσπρες και κόκκινες (εγκυμοσύνης ή αυξομείωσης βάρους), καθώς επίσης και μορφές αλωπεκίας(τριχόπτωσης). Χρειάζονται 3-5 συνεδρίες, μία ανά μήνα. Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, εφαρμόζεται σε άτομα και των δύο φύλλων, κάθε ηλικίας, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς. Σε 24-48 ώρες το δέρμα αποκτά βελτιωμένη όψη και σε 7-15 μέρες γίνεται ανανέωση των κυττάρων.

 

  1. Μία άλλη ασφαλής μέθοδος αντιγήρανσης είναι η έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικούς και συσφικτικούς παράγοντες), που εφαρμόζονται με ενέσεις ή τελείως ανώδυνα με το ειδικό μηχάνημα πλεκτοπόρωσης (Jobrè). Οι συνεδρίες της θεραπείας μπορεί να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αφού ο ήλιος δεν αποτελεί αντένδειξη και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά από τις 2-3 πρώτες συνεδρίες.

 

Γ. Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος Είναι ιδανικά για βαθύτερες ρυτίδες στο στόμα και τις παρειές, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση των χειλιών και των ζυγωματικών. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και από ένα χρόνο.

 

Δ. Botox Η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης όταν εφαρμόζεται σωστά χαρίζει ξεκούραστη όψη και τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Διαρκεί 4-6 μήνες και εάν συνδυαστεί με μεσοθεραπεία σε όλο το πρόσωπο (meso-botox), αυξάνει περισσότερο τη διάρκεια του αποτελέσματος. Το κόστος των μεθόδων αντιγήρανσης προσφέρουν ξεκούραστο δέρμα απαλλαγμένο από ρυτίδες, δυσχρωμίες και χαλάρωση. Μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα και συνδυαστικά με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια.

Η σημασία του σωστού καθαρισμού

Συμβουλές και απλά βήματα για την καθημερινή φροντίδα του δέρματος

Ο Καθαρισμός και η καθημερινή φροντίδα του δέρματος παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και αυτοπεποίθηση μας.  Ο καθαρισμός του δέρματος με κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων, της σκόνης, του σμήγματος και τον μικροοργανισμών από την επιδερμίδα. Επίσης, βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών επιφανειακών κυττάρων, ενισχύοντας έτσι τη φυσική απολέπιση της επιδερμίδας και προετοιμάζοντας το δέρμα να απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα περιποίησης ή τοπικής θεραπευτικής αγωγής.

 

Το δέρμα αποτελείται από νερό, πρωτεΐνες και λιπίδια. Η εξωτερική στιβάδα του δέρματος, γνωστή και ως κερατίνη στιβάδα, αποτελεί την προστατευτική του ασπίδα. Εάν θεωρήσουμε την κερατίνη στιβάδα σαν ένα τείχος από τούβλα, ανάμεσα από κερατινοκύτταρα υπάρχουν οι πρωτεΐνες και τα λιπίδια που τα συγκρατούν. Αυτή η δομή της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος βοηθάει στο να συγκρατείται η φυσική ενυδάτωση του δέρματος και να μην έχουμε απώλεια νερού από την επιδερμίδα.

 

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, το νερό της πισίνας που περιέχει χημικούς παράγοντες, το κρύο, η ζέστη και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες βλάπτουν το δέρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο καθημερινός καθαρισμός του δέρματος με μη κατάλληλα προϊόντα είναι δυνατόν να προκαλέσει μείωση των παραγόντων φυσικής ενυδάτωσης, απώλεια νερού στο δέρμα και κατά συνέπεια μείωσης της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του. Η συνεχής χρήση τέτοιων ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή  της ενυδάτωσης και της θρέψης του δέρματος, ερύθημα και κνησμό.

 

Πάνω από το 70% των ελέγχων υγρασίας (ενυδάτωσης) για τη σωστή λειτουργία του δέρματος αποδεικνύουν  τη σημασία της σωστής ενυδάτωσης με τη χρήση κατάλληλων καθαριστικών που προστατεύουν τις πρωτεΐνες και τα λιπίδια του δέρματος.

 

Η σωστή επιλογή προϊόντων καθαρισμού, καθώς και προϊόντων περιποίησης μετά το καθημερινό μπάνιο, με ήπια τασιενεργά συστατικά, θρεπτικά για την επιδερμίδα λιπίδια, ενυδατικά συστατικά (γλυκερίνη, ουρία, κ.ά.) και μαλακτικούς παράγοντες, είναι απαραίτητη. Αυτά τα συστατικά μιμούνται τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος και μπορούν να απορροφηθούν τέλεια από τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και να θρέψουν τις εσωτερικές στιβάδες.

 

Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και το pH των καθαριστικών προϊόντων περιποίησης του δέρματος. Τα περισσότερα σαπούνια έχουν αλκαλικό pH, ενώ τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού πρέπει να έχουν ουδέτερο pH ή ελαφρά όξινο, ώστε να σέβονται και να φροντίζουν σωστά την επιδερμίδα. Το αλκαλικό pH μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα. Μελέτες αναφέρουν ότι λόγω έντονα αλκαλικού pH μπορεί να δημιουργηθεί οίδημα της κεράτινης στιβάδας και διαταραχή των λιπιδίων της επιδερμίδας. Η σύνθεση προϊόντων καθαρισμού της επιδερμίδας με ουδέτερο pH έγινε δυνατή με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ανακάλυψη συνθετικών τασιενεργών.

 

Επίσης, η επιλογή των προϊόντων καθαρισμού και περιποίησης πρέπει να γίνεται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μας. Αν, δηλαδή, το δέρμα μας είναι ξηρό, λιπαρό ή μεικτό, χρειάζεται ανάλογη φροντίδα με την παρουσία και άλλων συστατικών.

 

Συμπερασματικά, λοιπόν, ο καθαρισμός του δέρματος πρέπει να γίνεται ήπια καθαριστικά προϊόντα που έχουν ουδέτερο pH και ήπια τασιενεργά που συνδυαστικά προστατεύουν τις πρωτεΐνες της επιδερμίδας, όπως επίσης να περιέχουν φυσικά για την επιδερμίδα λιπίδια, καθώς και ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες.

 

Φροντίζοντάς το με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα μας θα είναι πάντα καθαρό, σφριγηλό και υγιές. Έτσι, εμείς θα αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση, φρεσκάδα, λάμψη, φωτεινότητα και υγεία.

Microfractional Laser Mosaic: Η κλασματική τεχνολογία στη υπηρεσία της ομορφιάς.

Τα τελευταία χρόνια, η κλασματική τεχνολογία (fractional) των λέιζερ έχει μπει δυναμικά στις θεραπείες της αντιγήρανσης και κυρίως της ανάπλασης και αναζωογόνησης του δέρματος. Η κλασματική τεχνολογία είναι λιγότερη επιθετική για το δέρμα, αφήνοντας ανέπαφους ιστούς, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αποθεραπείας και ελαχιστοποιώντας τις οποιεσδήποτε περενέργειες.

Ο λόγος για την τεχνική Microfractional Laser Mosaic, της εταιρείας Lutronic Corporation, που ξεκίνησε στην Αμερική πριν 5 χρόνια και αντιμετωπίζει, όχι μόνο τις ρυτίδες, αλλά και τις ουλές (ακμής – χειρουργικές – εγκαυμάτων), τις ραγάδες, τις δυσχρωμίες και τη μείωση των διευρυμένων πόρων.

 

Microfractional Laser Mosaic Το Laser Mosaic λειτουργεί με την πατενταρισμένη τεχνολογία ‘’Chaos Scanning’’ που διαμένει, επιλεκτικά, μικροσκοπικές ακτίνες (micro beams) λέιζερ στο δέρμα και διεγείρει τη φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, συμβάλλοντας στην αναγέννηση της επιδερμίδας με τρόπο ομοιόμορφο και φυσικό, με τον ελάχιστο δυνατό πόνο και ανεπιθύμητες ενέργειες. Με το Microfractional Laser Mosaic  «σαρώνεται» η επιφάνεια του δέρματος με δύο διαφορετικές τεχνικές (στατική και δυναμική – κυλιόμενη), επιτυγχάνοντας την καλύτερη αναδόμηση της συγκεκριμένης περιοχής. Έτσι, επιτυγχάνεται εντονότερη διέγερση ινοβλαστών, προς δημιουργία νέου κολλαγόνου.

 

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Microfractional Laser Mosaic; Για ουσιαστική βελτίωση ρυτίδων, ουλών, φωτογήρανσης, αλλά και στην όψη της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ανάπλαση και σύσφιξη προσώπου. Επίσης, θεαματικά αποτελέσματα παρατηρούνται και στις ραγάδες του σώματος. Έχει εξαιρετική δράση στην ελαστικότητα του δέρματος και στη μείωση του μεγέθους  των πόρων, στα λιπαρά ακνεϊκά δέρματα. Εφαρμόζεται σε άτομα και των δύο φίλων, κάθε ηλικίας, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς. Σε 24-48 ώρες το δέρμα αποκτά βελτιωμένη όψη και σε 3-7 ημέρες γίνεται ανανέωση των κυττάρων. Η συνεδρία διαρκεί 30’, αφού πρώτα γίνει προετοιμασία του δέρματος με αναισθητική κρέμα και συνήθως αρκούν 5 εφαρμογές για άριστα αποτελέσματα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες, αμέσως μετά την θεραπεία. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο όταν πρόκειται για ουλές, ενώ στη φωτογήρανση αυτό διαφοροποιείται με το πέρασμα του χρόνου και την επερχόμενη φυσιολογική γήρανση του δέρματος (χρονογήρανση), οπότε απαιτείται συμπληρωματική θεραπεία.

 

Ραδιοσυχνότητες Μια άλλη εναλλακτική θεραπεία αντιγήρανσης υπόσχονται οι ραδιοσυχνότητες, με πιο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και φυσικά με χαμηλότερο κόστος για τον ασθενή. Οι ραδιοσυχνότητες ενδείκνυται για σύσφιξη σε μικρή και μέτρια χαλάρωση σε πρόσωπο και λαιμό με άψογα αποτελέσματα, όπως επίσης και για σύσφιξη κοιλιακής χώρας, γλουτών και μηρών. Το σύστημα ραδιοσυχνοτήτων (RF) της Γερμανικής εταιρίας Asclepion, συσφίγγει το δέρμα των βλεφάρων, βελτιώνει τη μικρή και μέτρια χαλάρωση σε άνω και κάτω βλέφαρα και μειώνει σημαντικά τις σακούλες. Οι  τρεις διαφορετικές κεφαλές (δύο μικρές για το πρόσωπο και μία μεγάλη για το σώμα) δρουν με την μέθοδο της διπολικής ραδιοσυχνότητας, σε συνδυασμό με μικρής έκτασης αναρρόφηση (vacuum) του δέρματος, σε μέγεθος πάντα ίδιο με αυτό της έκτασης της ειδικής κεφαλής εφαρμογής. Κατ΄ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η εφαρμογή της ραδιοσυχνότητας σε μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς τον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης διάχυσης της ενέργειας στον ιστό. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την δυναμική ψύξη της κεφαλής, επιτυγχάνουν μία απόλυτα ανώδυνη και ασφαλή θεραπεία, με τον ασθενή να αισθάνεται μόνο μία ήπια θέρμανση του δέρματός του. Η θερμική ενέργεια του RF που διοχετεύεται μέσα στον ιστό, βελτιώνει την δομή του δέρματος διεγείροντας τους ινοβλάστες, ώστε να παραχθεί νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Η θεραπεία ενδείκνυται για τις ρυτίδες (μεσόφρυο – ρινοπαρειακές), τις λεπτές γραμμές (μάτια - πρόσωπο) και τη σύσφιξη προσώπου και λαιμού.